Startsida   Introduktion   Vad är Scientologi?   Böcker   Artiklar   Dianetik   Gratis Personlighetstest 
Vad är Scientologi?
HuvudmenyHemKontaktNyheterbokhandelOrdlistalänkar

Förord
Scientologin: Dess bakgrund och ursprung
Scientologins: principer och tillämpning
Scientologins tjänster
Kaplan- och pastorstjänster samt Scientologins etik- och rättssystem
Scientologins effektivitet
Scientologi-kyrkorna och deras versamhet
Samhällsinsatser
Sociala Reformer
World Institute of Scientology Enterprises (WISE)
Samhällsförbättrande verksamhet
Fakta om Scientologin och dess expansion
En katekes för Scientologin
L. Ron Hubbard
BERÄTTELSEN OM DIANETIK OCH SCIENTOLOGI

Böcker skapar internationell tillväxt

Att disseminera Scientologin (att göra den allmänt känd), förklarade L. Ron Hubbard i januari 1957, handlar helt enkelt om att få ut Scientologi-böcker till allmänheten. Den produktive L. Ron Hubbard hade nu hunnit skriva Tankens grunder, Arbetets problem, Scientologi: Människans historia, Självanalys och Hur man överlever fastän man är chef. Inspirerade av hans ord, distribuerade scientologer böcker snabbare än någonsin. Som ett resultat av den tillväxt som följde, samlades medlemmar av Hubbard Association of Scientologists International i Washington, D.C. för att utnämna en regionchef för Storbritannien, vars uppgift skulle vara att hjälpa till med att leda den alltmer omfattande verksamheten på de Brittiska öarna. Under denna konferens beslutades dessutom om öppnandet av kontor i den dåvarande Sydafrikanska unionen, där Scientologi-kyrkan i Johannesburg också hade grundats. Men Sydafrika var inte det enda avlägsna land där Scientologin höll på att vinna insteg; i juni 1958 hade Scientologi: Tankens grunder översatts till grekiska.

Efter att ha hållit föreläsningar i Washington, återvände L. Ron Hubbard hösten 1958 till London. Där upptäckte han att det fanns färdiga planer på ett nytt utbildningscenter. I detta center skulle Scientologi-tekniker tillämpas till gagn för brittiska skolbarn. Projektet väckte så stort intresse bland Londonbor, att många av dem som kom till det första föredraget fick vända om, då det inte fanns tillräckligt med sittplatser.

Även i New Delhi, Indien, var föreläsningssalen fullsatt, när man i ett dotterprojekt startade en kurs för att utbilda högre indiska ämbetsmän (inklusive arbetsmarknadsministern) i hur Scientologi-principer skulle kunna utnyttjas inom undervisningen.

Drygt 10 000 kilometer åt sydost, i Auckland på Nya Zeeland, fortsatte intresset att växa. Där var en bokkampanj i full gång, och efterfrågan var så stor att den lokala Scientologi-bokhandeln regelbundet sålde slut på sina böcker. Att hålla böcker i lager var även ett problem i Australien, Sydafrika, Frankrike och mer avlägset liggande områden i England och Förenta staterna – länder i vilka det nu fanns Scientologi-kyrkor och -missioner på flera olika platser. Den största koncentrationen fanns dock fortfarande i Förenta staterna, där omkring 500 personer i juli 1959 kom till Shoreham Hotel i Washington, D.C., för att höra L. Ron Hubbard föreläsa. Dessa föreläsningar omfattade totalt nio timmar och handlade om nya clearingprocedurer. Åtta veckor senare samlades 400 personer i Royal Empire Society Hall vid Trafalgar Square i London, medan dussintals studerande på mer avancerade kurser deltog i Melbournes första avancerade kliniska kurs (en typ av kurs som blandade teoriundervisning och forskning).


Föregående Nästa
 

| Hem | Länkar | Ordlista | Bokhandel | E-mail | Undersökning |
| Scientology |
| Scientology (Italiano) | Scientology (Deutsch) | Scientologie (Français) | Cienciología (Español) |
© 2001-2003 Den internationella Scientologi-kyrkan. Alla Rättigheter Förbehållna.

För varumärkesinformation